Industrie

Hoe kies ik de juiste laadbrug?

Bij de aankoop van een laadbrug is het bepalen van de juiste afmetingen van de dockleveller in functie van uw bedrijfsactiviteiten zeer belangrijk. Wij geven u graag een aantal tips om de juiste keuze te maken.

U staat voor de aankoop van een nieuwe laadbrug. Maar, waar moet u rekening mee houden? Hoe hoog, lang en breed moet uw dockleveller zijn?
Wij helpen u graag bij uw keuze, in deze blog alvast enkele nuttige tips.

 1. De hoogte van uw laadbrug:

  De ideale hoogte van een laadbrug of dockleveller varieert tussen de 1.100 mm en 1.300 mm
 2. De hellingsgraad van uw laadbrug:

  De maximale toegestane helling hangt af van het gebruikte transportmiddel. Voor een manuele transpalet is dit max. 6%, voor een elektrische transpalet ligt dit op 8 %. Elektrische heftrucks en diesel- of gasheftrucks kunnen een grotere hellingsgraad aan respectievelijk tot 11 en 15 %.
 3. De lengte van uw laadbrug:

  De lengte van uw dockleveller wordt bepaald in functie van de maximale hoogteverschillen tussen de kade en het laadvlak en de hellingsgraad. Het hoogteverschil gedeeld door de helling bepaalt de lengte van de laadbrug.
 4. De breedte van uw laadbrug:

  De breedte van uw laadbrug is afhankelijk van de binnenbreedte van de meest gebruikte vrachtwagens en de te laden goederen. Men heeft keuze uit volgende breedtes: 1800, 2000 of 2200 mm.

Heeft u vragen rond de aankoop van dockuitrusting, of wenst u advies voor een specifiek project?
Stel gerust uw vraag aan onze adviseurs via het contactformulier.