Service

Hoe moet ik mijn sectionale garagepoort onderhouden?

We geven je graag enkele tips om je garagepoort in topconditie te houden. Want een goed onderhouden sectionale garagepoort gaat langer mee en bezorgt je elke dag van het jaar zorgeloos comfort.Er zijn enkele zaken die je gemakkelijk zelf kan doen, andere handelingen laat je beter over aan een ervaren technicus.

Dit kan je zelf doen:

Reinig je garagepoort
Reinig de poort regelmatig, net zoals je ramen. L-DOOR heeft hiervoor Topclean ontwikkeld, maar met een algemene allesreiniger moet het ook lukken. De dosering moet je uiteraard volgen volgens de voorschriften van het product. Gebruik voor de reiniging een zachte spons of doek en in geen geval materiaal of producten die schuren en krassen kunnen veroorzaken.

Dit laat je beter over aan een vakbekwame technicus:

Laat je garagepoort jaarlijks onderhouden
Net zoals een wagen heeft een sectionale garagepoort heel wat bewegende onderdelen. Ook voor een poort is het dus aangewezen om deze jaarlijks te laten controleren en de bewegende delen te laten smeren. Loopwieltjes, kabels, … zijn onderhevig aan normale slijtage en ook de veerspanning kan na verloop van tijd afnemen. Al hangt dit natuurlijk ook af van de mate waarin de garagepoort gebruikt wordt. Wat wel zeker is, is dat een regelmatig preventief onderhouden poort langer zal meegaan. De meeste fabrikanten bieden dan ook de mogelijkheid een onderhoudsovereenkomst af te sluiten. Ook bij L-DOOR kan je een beroep doen om de garagepoort jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. We bieden overeenkomsten aan van 1 of 5 jaar, ongeacht het merk van uw sectionaalpoort.

Opgelet: Een garagepoort voor professioneel gebruik is een arbeidsmiddel. De wetgever schrijft dan ook voor dat sectionale garagepoorten voor professioneel gebruik jaarlijks dienen gecontroleerd te worden door een bevoegd persoon.