Particulieren

Je garagepoort is inbraakwerend, ook in donkere dagen

De winter is duidelijk in het land. De dagen zijn kort en het is koud buiten. Jammer genoeg is de winter ook het favoriete seizoen van inbrekers. Je huis helemaal inbraakveilig houden is moeilijk, maar met een inbraakwerende garagepoort kom je al een heel eind.

Ramen en deuren hebben doorheen de jaren een enorme evolutie gekend, maar ook bij sectionale garagepoorten heeft de tijd niet stil gestaan. Een oude kantelpoort is inzake veiligheid niet vergelijkbaar met een geautomatiseerde sectionaalpoort.

Weerstandsklasse 2
Het materiaal waaruit de sectionale garagepoort vervaardigd is, is van ondergeschikt belang. Maar het is belangrijk dat de geautomatiseerde garagepoort voldoet aan weerstandsklasse 2, zodat een inbreker lang genoeg buiten houden wordt. Een weerstandsklasse geeft aan hoe lang een bepaald product of materiaal kan ‘weerstaan’ aan iemand die zich een weg naar binnen probeert te banen.

De geautomatiseerde sectionaalpoort is voorzien van een anti-ophefbeveiliging, waardoor het niet mogelijk is om de poort op te heffen in gesloten toestand. Meestal is er zelfs geen manueel slot aanwezig, waardoor de garagepoort enkel elektronisch kan geopend worden langs de buitenzijde.

Buitenverlichting
Wil je je garage nog beter beschermen, dan kan je ook opteren voor buitenverlichting of schrikverlichting dat aangestuurd wordt door een sensor.