Residential

Your garage door is burglar-proof, even during the long, dark days of winter

Old Man Winter is making his presence felt. Days are short and it is cold outside. Yet, the darker evenings also makes winter burglars’ favourite time to strike. Keeping your house completely burglar-proof may be easier said than done but with a burglar-proof garage door you’re more than halfway there!

Ramen en deuren hebben doorheen de jaren een enorme evolutie gekend, maar ook bij sectionale garagepoorten heeft de tijd niet stil gestaan. Een oude kantelpoort is inzake veiligheid niet vergelijkbaar met een geautomatiseerde sectionaalpoort.

Weerstandsklasse 2
Het materiaal waaruit de sectionale garagepoort vervaardigd is, is van ondergeschikt belang. Maar het is belangrijk dat de geautomatiseerde garagepoort voldoet aan weerstandsklasse 2, zodat een inbreker lang genoeg buiten houden wordt. Een weerstandsklasse geeft aan hoe lang een bepaald product of materiaal kan ‘weerstaan’ aan iemand die zich een weg naar binnen probeert te banen.

De geautomatiseerde sectionaalpoort is voorzien van een anti-ophefbeveiliging, waardoor het niet mogelijk is om de poort op te heffen in gesloten toestand. Meestal is er zelfs geen manueel slot aanwezig, waardoor de garagepoort enkel elektronisch kan geopend worden langs de buitenzijde.

Buitenverlichting
Wil je je garage nog beter beschermen, dan kan je ook opteren voor buitenverlichting of schrikverlichting dat aangestuurd wordt door een sensor.