Particulieren

Welke garagepoort past bij mijn woning?

Elke woning heeft een eigen stijl en verdient dus ook een garagepoort die daar perfect bij past. Bij L-Door kan je niet alleen kiezen uit verschillende types sectionale poorten, maar heb je ook een ruime keuze uit verschillende materialen, kleuren en extra opties. Voor elk huis kunnen we zo een unieke garagepoort op maat maken. Maar hoe kom je nu te weten welke garagepoort bij jouw woning past?

Achterhaal jouw bouwstijl

Iedere woning - of die nu al gebouwd is of je nog moet bouwen - heeft een specifieke bouwstijl. Zo heb je de moderne stijl met strakke lijnen, minimalistische vormen, nieuwe materialen en veel raampartijen. Je hebt ook de klassieke bouwstijl die gemaakt is met klassieke elementen en materialen zoals bakstenen en hout. Denk bijvoorbeeld aan een jaren 30 woning. Verder heb je nog de eigentijdse stijl die een combinatie is van moderne en klassieke elementen. Een laatste grote stijl is de landelijke bouwstijl, zoals een fermette of pastoriewoning, met veel hout, bakstenen en schuine daken.

Kies een type sectionaalpoort

Als je jouw bouwstijl hebt achterhaald, is het al een stuk gemakkelijker om een type garagepoort te kiezen. Een moderne poort met lamellen bij je klassieke woning? Je ziet waarschijnlijk zelf ook dat dit niet de mooiste keuze is. Gelukkig kan je bij ons kiezen uit drie verschillende types sectionale poorten.

Eerst en vooral heb je de Section Line-poorten die opgebouwd zijn uit meerdere, isolerende panelen. Deze garagepoorten passen eigenlijk goed bij elke woningstijl, zeker omdat je nog kan kiezen uit tal van paneeltypes en kleuren. Daarnaast heb je ook de Natural Line-poorten in hout. Deze houten garagepoorten staan prachtig in woningen met pastorijstijl, maar geven ook heel moderne woningen een warme uitstraling. Als laatste optie is er nog de Puma Line. Deze sectionale poorten gaan volledig op in de woning omdat ze haast naadloos geïntegreerd zijn in de gevelbekleding. Een troef voor hypermoderne nieuwbouwwoningen!

Zoek je nog een manier om je nieuwe sectionale poort te financieren? Bekijk hier jouw mogelijkheden voor een persoonlijke lening.

Beslis over de panelen of bekleding

Een keuze gemaakt over het type poort? Dan past deze natuurlijk niet meteen perfect bij jouw woning. Maar met meer dan 15 verschillende paneeltypes, diverse houtsoorten en andere vormen van (gevel)bekleding zal je zeker iets vinden dat wel bij je woning past. Een vlakke poort met horizontale lijnen, een poort met houtnerf imitatie, eentje met houten bekleding of een met aluminium lamellen: het kan allemaal en zelfs nog veel meer.

Welke bekleding bij jouw woning past, hangt natuurlijk ook af van je eigen smaak. Hou je van een warme uitstraling? Dan is een houten poort of eentje met houtnerf imitatie zeker een optie. Hou je van strak en modern? Dan zal een vlakke sectionale poort of eentje die verdwijnt in je gevel zeker bij jouw stijl passen.

Kies een kleur

De volgende stap is er eentje met kleur. Je wilt natuurlijk dat je garagepoort bij de kleuren van je ramen, deuren en ander schrijnwerk past. Bruine ramen met een witte garagepoort? Origineel is het wel. Toch laten we iedereen de vrije keuze voor de kleur van zijn nieuwe sectionale poort. Met alle mogelijke RAL-kleuren, kleuren op staal, PVC-folies of zelfs kleuren van raamfabrikanten vind je zeker een kleur die aansluit bij jouw smaak en woningstijl. Ook als je voor een houten poort gaat, kan je kiezen om deze te laten lakken in bijvoorbeeld dezelfde kleur als je ramen en deuren. Als je een volledige renovatie plant, kan je natuurlijk ook voor een totaal andere kleur kiezen.

Bekijk de extraatjes

Om je woning en garagepoort net dat tikkeltje extra te geven, zijn er ook nog ontzettend veel opties en personalisatie mogelijkheden. Voor deze extra elementen moet je niet alleen naar je bouwstijl, maar ook naar je levensstijl kijken. Heb je van nature een donkere garage? Dan is een raam voor wat extra lichtinval zeker welkom. Of heb je thuis misschien ergens een schattige kat rondlopen? Ook een kattenluik in je nieuwe garagepoort is dan geen probleem. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals een brievenbus of zelfs een deur voor in je garagepoort, kom ze gerust ontdekken!