Particulieren

Besparen op jouw energiefactuur? Ontdek nu onze ISO Line!

Termen als lage-energiewoningen of bijna-energieneutraal (BEN) klinken vandaag de dag vertrouwd in de oren. Onder andere driedubbel glas, goed isoleren en luchtdichtbouwen staan daarbij centraal, maar wat met een garagepoort? Laten we die achterwege? Kiezen we voor een carport? Of kunnen we het gemak van een inpandige garagepoort combineren met goede isolatiewaarden en een optimale luchtdichtheid?

Als Belgisch bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring focust L-door zich op sectionale garagepoorten voor de particuliere markt waarbij duurzaam design, kwalitatief maatwerk en persoonlijke service centraal staan.

Wat met de bouwschil?

Versterkt door de strenger wordende eisen gaan particulieren, architecten en bouwbedrijven meer en meer op zoek naar alternatieven voor de garage(poort), die buiten de bouwschil vallen. Om op die manier makkelijker tegemoet te komen aan de BEN-eisen en deze zo ver mogelijk te kunnen doordrijven.

Garagepoorten behoren dan ook tot de slechtste leerlingen van de klas, als we het over de bouwschil hebben. Ze beïnvloeden de isolatiewaarden en de luchtdichtheid van een woning. Investeren in oplossingen om tot een extra isolerende garagepoort te komen, leek tot op vandaag (nog) niet aantrekkelijk. De financiële inspanning stond namelijk niet in verhouding tot de besparingen.

Duurzame oplossing

Volgens L-door behoort deze gedachtengang inmiddels tot de verleden tijd. Dankzij een hoog isolerende sectionaalpoort met de hoogste klasse lucht- en winddichtheid biedt L-door een oplossing om opnieuw voor een garage te kiezen zonder in te boeten op energetisch vlak. Een nieuwe, gepatenteerde productinnovatie verenigt het comfort van inpandige garages met de tendens naar hoge isolatiewaarden en optimale luchtdichtheid. Hiermee beantwoordt L-door aan de vraag naar een duurzame oplossing en wordt in hoge mate aan de Energieprestatieregelgeving of EPB eisen voldaan.

ISO Line

De ISO Line van L-door zorgt niet alleen voor een beduidende reductie van warmteverlies en luchtdoorlaat, maar bevordert eveneens de waterdichtheid van de woning. Dit zorgt ervoor dat de poort zich classificeert als een hoog isolerende en luchtdichte poort, ook wel een passieve sectionaalpoort genoemd. Met de ISO Line kan de bouwheer makkelijker voldoen aan een hoger ambitieniveau op het vlak van comfort of een lager E-peil. Bovendien draagt een thermisch goed isolerende garagepoort bij tot een besparing op de energierekening, waardoor de meerprijs ervan makkelijk kan worden terugverdiend.

Meer weten over onze ISO-line?

Ontdek hier onze brochure: Brochure_iso_line (l-door.be)