Particulieren

De garagepoort als onzichtbaar element in de gevel

Steeds meer bouwers kiezen voor een strakke bouwstijl. Minimalisme is het nieuwe buzz woord. Huishoudtoestellen worden verstopt achter strakke kastdeuren en de kleerkast wordt een dressing achter een onzichtbare wand, zelfs de scharnieren van de binnendeuren zijn niet meer waarneembaar. Dat is ook zo voor het exterieur van de woning. Dus ‘moet’ ook de garagepoort ‘verdwijnen’ in de woning.

Het comfort van een garage is voor vele bouwers een absolute must. En we kunnen ze geen ongelijk geven. De wagen kan veilig binnen geparkeerd worden. De garagepoort daarentegen is bij bepaalde bouwers een doorn in het oog, omdat deze niet altijd past in het strakke kader dat de architect getekend heeft. De oplossing: we laten de garagepoort verdwijnen in de gevelbekleding.

Sinds 2011 is L-Door pionier in garagepoorten met gevelbekleding. De materialen zijn eindeloos: aluminium, hout, composietmaterialen, … De geïsoleerde garagepoort wordt volgens een uniek procedé in ons Belgisch atelier voorzien van gevelbekleding, alsook de rondom liggende vaste panelen en zelfs de voordeur. Hierbij zorgt L-Door zelfs voor de isolatie en het keperwerk. De garagepoort wordt in hetzelfde vlak geplaatst als de rondom liggende gevelbekleding en voordeur.

Omdat we hier over het summum van maatwerk spreken, nemen we het volledige traject in handen. De architect moet steeds zijn creativiteit los kunnen laten op het bouwplan. En dan komt L-Door in beeld. In overleg met bouwheer en architect worden de mogelijkheden besproken. L-Door zorgt voor de technische tekeningen, de opmeting, de opvolging en de plaatsing.

Wil je graag meer weten over garagepoorten met gevelbekleding, dan kan je terecht op onze website www.cre-8-ive.be