Particulieren

Vier redenen om te kiezen voor een sectionale poort bij renovatie

Oudere woningen worden gerenoveerd om aan de huidige normen te voldoen. Spouwmuren worden opgespoten, er komt een energiezuinige condensatieketel en er wordt hoogrendementsglas geplaatst. Maar die oude niet-geïsoleerde kantelpoort blijft soms staan. En dat is jammer, want een sectionale garagepoort biedt veel meer voordelen. Zowel naar gebruiksgemak als in je portemonnee.

REDEN 1: Isolatie = energiebesparing

De isolatie van een sectionale garagepoort is een belangrijkse troef in vergelijking met een kantelpoort. Een paneel van een sectionale poort bestaat uit staal met daartussen polyurethaanschuim. Kies altijd voor een paneel met een minimumdikte van 42 mm. Dit komt niet enkel de duurzaamheid en sterkte van je garagepoort ten goede, maar garandeert ook een betere isolatiewaarde. En die ga je ongetwijfeld ook voelen op je energiefactuur. Rubberen dichtingsstrips tussen de panelen, aan de zijkanten, boven- en onderkant van uw poort, zorgen er bovendien voor dat vocht en koude buitengehouden worden.

REDEN 2: Extra ruimte ... mooi meegenomen

Met een sectionaalpoort kan je zo goed als de volledige ruimte benutten in de garage. Bij het openen zwenkt de poort niet uit. Dit heeft tot voordeel dat je geen nuttige ruimte verliest op het voetpad of de oprit. Je kan dus tot vlak voor de sectionale garagepoort parkeren. Een sectionaalpoort kantelt ook niet naar binnen, zoals sommige kantelpoorten doen.


REDEN 3: Comfort ... met één druk op de knop

Je komt met de wagen thuis en de wagen zit vol boodschappen geladen, maar het blijft onophoudelijk regenen. Je kent deze situatie ongetwijfeld wel. Dat wordt uitstappen om de garagepoort te openen en de regen te trotseren. Met een geautomatiseerde sectionaalpoort is dat verleden tijd, want met één druk op de knop zal je garagepoort openen en kan je meteen binnenrijden.

REDEN 4: Veiligheid

Een geautomatiseerde garagepoort is voorzien van een anti-ophefbeveiliging, waardoor het niet mogelijk is om de poort op te heffen in gesloten toestand. Meestal is er zelfs geen manueel slot aanwezig, waardoor de sectionaalpoort langs de buitenzijde enkel elektronisch kan geopend worden.